eTwinningový projekt Voices

Po loňském úspěchu, kdy jsme s žáky naší školy získali eTwinningovou National Quality Label a později také European Quality Label, jsme se zapojili do dalšího projektu s žáky 8. a 6. ročníků. Projekt se nazývá Voices a pracujeme s žáky dalších 5 "Evropských" škol - Tureckem, Polskem, Chorvatskem, Gruzií a Itálií. Celkem asi 60 žáků bude sdílet novinky z dění školy a tím využije aktivně anglický jazyk, dozví se něco o jiných zemích a také se určitě seznámí s žáky z různých koutů Evropy. 

Prvním úkolem bývá tradičně nástěnka v padletu, kde se žáci stručně představí. Poté každá škola vytvoří krátké video o své škole, abychom poznali, jak to vypadá v jiných státech. Vše sdílíme na stránkách eTwinningu, kde žáci mohou ve volných chvílích mezi sebou chatovat a také komentovat ostatní příspěvky. Brzy dojde také na online meeting, kde se potkáme, sice přes kameru - ale face-to-face, s ostatními účastníky projektu. 

Hlavním cílem projektu, jak také napovídá jeho název "Hlasy", je sdílet zajímavé události z dění školy. Společně vytvoříme online magazín a také podcast. 

Mgr. Zuzana Starečková