4.vylet

4. výlet turistického kroužku

Sobota 6. prosince byl dnem, kdy se mladí turisté naší školy vydali na svůj další výlet. Tentokrát se výjimečně nejednalo o čistě turistickou akci, spíš poznávací. Výsledek však stál za to – děti byly velmi spokojené. Bodejť by ne!

Náš den totiž začal nástupem do autobusu, který nás odvezl do ZOO na Svatém Kopečku. Během několikahodinové prohlídky jsme obdivovali nejen lvy, tygry, žirafy, různé druhy opiček, rybiček, plazů a ptáků, ale také bílé vlky či medvědy. Nevšední byl zážitek v pavilónu netopýrů.

Být na Svatém Kopečku a nenavštívit místní baziliku Panny Marie – to snad ani nejde. Samozřejmě jsme tak učinili i my a mohli tak obdivovat tento barokní skvost. Navíc jsme tak trochu s předstihem nasáli atmosféru Vánoc, protože nám bylo umožněno zhlédnout zajímavou výstavu betlémů.

Den jsme zakončili prohlídkou centra Olomouce a pokochali se atmosférou místních věhlasných vánočních trhů.

My, dospělí, jsme si bláhově mysleli, že děti v autobuse „odpadnou“ a cestu prospí. Chyba lávky! Probíraly se, trochu hlasitěji, zážitky z překrásně prožitého dne a cesta díky skvělému panu řidiči nečekaně rychle uběhla. Byl to bezva den…

                                                                                                                  Mgr. Alena Mičkalová