technicke profese

Návštěva přehlídky technických profesí „Řemeslo má zlaté dno“

Ve středu 9. dubna se žáci 8. ročníku, tedy ti, kteří se budou v příštím školním roce rozhodovat o svém budoucím povolání, vypravili do Kopřivnice s cílem zhlédnout již 7. ročník přehlídky technických profesí.

Prezentovány byly strojírenské, elektrotechnické a stavební profese, o které je v současnosti na trhu práce enormní zájem. Konkrétně se jednalo o profese jako zámečník, svářeč, truhlář, instalatér, automechanik, elektrikář, zedník…

Bylo velmi přínosné, že žáci měli možnost vidět praktické ukázky činností a některé si dokonce sami vyzkoušet. Týkalo se to například pájení, kroucení kovové tyče, výroby kovové vizitky či výroby dřevěného rámečku.

Z mého pohledu se jednalo o velmi zdařilou akci, za což patří organizátorům velký dík. 

Nechme však promluvit i žáky, kterých se akce bezprostředně týkala.

                                                                                                             Mgr. Alena Mičkalová

Na přehlídce mne překvapilo velké množství stanovišť. Mohli jsme si tam ověřit svou zručnost, často jsme byli úspěšní. Zatím nejlepší exkurze.

                                                                                                             Jana Zajíčková

Bylo fajn, že nám přidělený pracovník vše důkladně vysvětlil. Pak jsme dostali rozchod a v tomto čase jsme si mohli vyzkoušet některá řemesla a zahrát si i zajímavé hry. Příjemná byla malá odměna.

                                                                                                             Roman Gabčo

Na přehlídce jsme se dověděli mnoho zajímavých informací o mnoha řemeslech. Také jsme si měli možnost vyrobit vlastní vidlici na špekáčky, vyzkoušet svou zručnost ve šroubování šroubků nebo postavit pyramidu z kovových koleček. Hodně jsem si tuto exkurzi užívala.

                                                                                                             Kristýna Kavanová