Turistické soustředění

O tom, že turistický kroužek na naší škole se těší značné oblibě, není pochyb. Pravidelně informujeme o jednodenních výletech a seznamujeme vás s překrásnými, mnohdy téměř neznámými, místy naší vlasti. V závěru školního roku navíc pravidelně vyrážíme s členy kroužku i na třídenní soustředění. To letošní se konalo 9. -11. června a zúčastnilo se ho 46 dětí. Místem našeho působiště se již potřetí stala Prostřední Bečva, úžasné rekreační zařízení „Relax Kyčera“. I když příští rok z pochopitelných důvodů chystáme náš pobyt směrovat do jiného místa, jedno je jisté. Zcela určitě budeme, stejně jako letos, poznávat další nádherná místa, zopakujeme si naučené turistické znalosti i dovednosti, posedíme u večerního táboráku a zažijeme spoustu legrace a zábavy během aktivit a her, kterých je „třídeňák“ plný.

Velmi děkujeme níže uvedeným rodičům členů turistického kroužku, kteří formou  sponzorského daru podpořili naše třídenní turistické soustředění. Sponzorské dary posloužily jako odměny za soutěže a jiné aktivity během celého pobytu.

Jedná se o rodiče těchto žáků: Katka a Barča Bergrovy, Tadeáš Bohdal, Kristýna Jagiellová, Nikol Peřinová, Kuba a Majda Martínkovi, Anežka Pomikálková, Karolína Hanzelková, Jonáš Holinka, Simona Davidová, Martina Zahelová, Adéla Gebauerová, Iva Fišerová, Lucka Školová. 

S tím, jaké dojmy si z letošního turistického soustředění odnášejí někteří z účastníků, se máte možnost seznámit v následujících příspěvcích.

Mgr. Alena Mičkalová

Mgr. Marek Mičkal, Mgr. Jan Neubauer

Iva Fišerová, 2. třída

Na turisťáku se mi moc líbilo odlévání stop, hraní her v týmech a hlavně stezka odvahy. Super byl taky branný závod i páteční pěší výlet. Prostě celý pobyt byl moc krásný a užila jsem si ho na 100%.

Lucka Školová, 4. třída

Třídeňák byl vážně nej. Měli jsme tam bazén, ping-pong, trampolínu a spali jsme v chatkách. Mě osobně se nejvíc líbily soutěže a chutnalo mi dobré jídlo. A taky se mi líbily výlety.

Karel Mikula, 8. třída

Třídeňák byl úžasný. Každý den jsme šli na menší túru nebo hráli hry, bezvadné bylo posezení u ohně s opékáním. Moc se mi tam líbilo.

Nela Maloňková, 8. třída

Na třídeňáku se mi líbilo. V chatkách bylo útulno a bylo tam vše, co jsme potřebovali. První den jsme se prošli ze Soláně přes Hutisko-Solanec do Prostřední Bečvy, druhý den jsme si zašli do Dolní Bečvy do cukrárny na skvělou zmrzlinu. Paní učitelka a páni učitelé pro nás připravili super hry a stezku odvahy. Těším se na další rok.

Anežka Pomikálková, 9. třída

Letos jsme již potřetí jeli na turistické soustředění na Prostřední Bečvu. Učitelé pro nás vymysleli skvělý a velmi nabitý program plný her a zážitků. I kdybych nevyhrála tolik soutěží, byla bych s výsledkem celého třídeňáku velmi spokojena.

 Více ve fotogalerii