4. výlet turistického kroužku

12. 12. je zajisté zajímavé datum a rovněž ten nejvyšší čas nasát zajímavým způsobem pravou vánoční atmosféru. Třiatřicet turistů se v tento den rozhodlo navštívit zoologickou zahradu v Ostravě a posléze Slezskoostravský hrad.

Procházka stále se rozvíjející zoologickou zahradou byla úžasná, pro naši skupinu se však stala i nevšedním zážitkem. Zastavili jsme se totiž u živého betlému, byli přítomni příchodu Tří králů a společně s dalšími návštěvníky si zazpívali vánoční písně. Přitom jsme popíjeli vánoční punč, samozřejmě nealkoholický, který nám byl podán zdarma.

Během následné svačinkové přestávky nás pro změnu svou přítomností překvapili zástupci Hitrádia Orion, od kterých všechny děti obdržely balíčky bonbónů a další drobné pozornosti. Opět nechyběla společná vánoční písnička – pan učitel Holub by z nás měl zajisté radost.

Po prohlídce ZOO jsme se vypravili k našemu dalšímu cíli – Slezskoostravskému hradu. Měli jsme sice v plánu zdolat haldu Emu, ale bohužel z něho sešlo. Čas byl neúprosný. Tak snad někdy příště.

No a co říci k návštěvě hradu? Jedním slovem – nádhera! Na nádvoří na nás dýchla kouzelná atmosféra – konal se zde totiž vánoční jarmark. Lákalo nás nejen vánoční zboží ve stáncích, ale také vystoupení herců a dětských zpěváků. Pochopitelně, že jsme si nenechali ujít výstavu vánočních betlémů a v podzemí Slezskoostravského hradu jsme se setkali s rozšafnými čerty a ohyzdnými čarodějnicemi. Některé z dětí se poté ještě projely na oslíkovi.

Dle názoru zúčastněných dětí byl výlet bezvadný a my, dospělí, z toho máme upřímnou radost.

Mgr. Alena Mičkalová

    

Fotogalerie z akce zde.