viden

 

Zájezd do Vídně

To, že hlavním městem Rakouska je Vídeň, ví téměř každý. Ne všem se však podaří nasát atmosféru této překrásné metropole, zhlédnout její dominanty, navštívit některá z úžasných muzeí a v neposlední řadě zažít pocit, když v praxi použijete cizí jazyk. Čtyřiceti žákům osmých a devátých ročníků naší školy se toto vše podařilo. Zájezd do Vídně se uskutečnil 26. května a někteří z účastníků se nyní s Vámi rádi podělí o nevšední zážitky. 

Mgr. Alena Mičkalová, Mgr. Michal Holub

Marek Vavrečka, 9. roč.

Výlet byl naprosto úžasný. Počasí nám přálo, a tak jsme si mohli plně vychutnat architekturu staré Vídně doprovázenou zajímavým odborným výkladem pana průvodce. 

Tomáš Rýdl. 8. roč.

Na výlet do Vídně jsme se všichni těšili už několik dnů předem a samotný výlet naše očekávání jenom potvrdil. Po příjezdu do Vídně jsme chodili po památkách a významných vídeňských místech. Nakonec přišel zlatý hřeb dne v podobě návštěvy zábavního parku Prateru. Celý výlet včetně cesty autobusem jsme si náramně užili.

Tereza Dufková, 9. roč.

26. května jsme se vydali na exkurzi do Vídně. Po příjezdu byla spousta z nás překvapena, jak je všude čisto, udivila nás spousta květin. Nejdříve jsme navštívili technické muzeum - bylo to hodně zajímavé, protože jsme si mohli spoustu věcí vyzkoušet. Poté jsme se šli podívat na zámek Schönbrunn s jeho nádhernými zahradami. Také jsme si prohlédli Stephansdom a Hofburg, kde jsme viděli korunovační klenoty. Krásné byly i další pamětihodnosti – budova rakouského parlamentu a radnice, Vídeňská státní opera, Národní divadlo, kostel sv. Petra i kostel kapucínů. Pak jsme šli do Prateru, kde jsme si to všichni užili.

Michaela Schillerová, 8. roč.

Ve Vídni se mi hodně líbilo, prošli jsme spoustu památek. Nejvíce se mi líbila katedrála svatého Štěpána, exkurzi jsme zakončili velkým zábavním parkem. Bylo to super!

Aneta Ševčíková, 9. roč.

Výlet do Vídně byl skvělý. Sice jsme na prohlídku všech památek neměli dostatek času, ale přesto jsem moc ráda, že jsem měla možnost se tam podívat. 

 

Více ve fotogalerii