charita

Cesta do Charity Studénka

Naši žáci 5. třídy byli i letos osloveni Charitou Studénka, zda by přišli potěšit jejich klienty a pomoci jim s výtvarnými činnostmi v předvánočním čase. Děti ochotně a s nadšením souhlasily. 

A jak se v Charitě líbilo dětem?

Cesta do Charity Studénka

Tahle cesta nebyla vůbec náročná. Bylo to úžo! S Anetkou jsme si po cestě do Charity povídaly o tom, co tam budeme dělat. Když jsme dorazili na místo, uviděli jsme šťastné tváře starších lidí. Bylo to lepší, než být ve škole. Pomáhali jsme dědečkům a babičkám vyrábět vánoční přáníčka. Já jsem tvořila s paní Marií. Nakonec jsme pomohli vše uklidit a dostali jsme za odměnu perníčky. Pak jsme se vrátili do školy. Odpoledne seniory potěšily svým vystoupením děti z mateřské školy a Mikuláš s čertem a andělem. 

                                                                                                                                  Vanesa Lichá

Ve středu 5.12. jsme byli s paní učitelkou v Charitě. Bylo to tam hezké. Jsou tam hodní a milí senioři a pečovatelky. Vyráběli jsme přáníčka. Já jsem pracovala se stejným pánem jako minulý rok. Byl moc šikovný a milý. Povídali jsme si zase o mládí, o škole, ale hlavně o Vánocích. Chtěla bych jít do Charity i příští rok.

                                                                                                                                  Markéta Potokiová

S důchodci v Charitě to bylo super. Nejdříve jsme se rozdělili do dvojic s některou z babiček nebo dědečků. Potom jsme jim pomáhali s lepením přáníček k Vánocům. Za odměnu jsme dostali perníčky.

                                                                                                     Aneta Ševčíková a Lucie Noháčová