2.vylet

2. výlet turistického kroužku

Sobota 18. října byla časně ráno zatažená, ba dokonce i nepatrně mrholilo. Nám, obrovské skupině natěšených turistů, to však nevadilo. Cesta z Bílovce na Hublesku uběhla za všeobecného veselí neuvěřitelně rychle a žaludek se začal ozývat. Řekli jsme si, že změna je život, a dopřáli jsme si skvostnou snídani v podobě nad ohněm opečených párků. Všem převelice chutnalo, zejména když se rozestoupily mraky a nad námi se objevila kýčovitě modrá obloha.

Plni síly jsme poté přešli obec Bravinné a pokračovali směrem na Nové Dvory, kde se nacházel hlavní cíl našeho putování – dřevěný větrný mlýn. A že to byla úchvatná podívaná! Především nejmladší děti ne a ne prostory mlýna opustit. Pro ty z Vás, kterým je místo neznámé, tu je následující informace. Mlýn je starý asi 300 let a na zmíněném stanovišti stojí od roku 1910. Byl zde převezen z nedalekého Leskovce a my Vám jeho návštěvu můžeme jen a jen doporučit.

Po vydatném obědě jsme pokračovali po cyklostezce do Staré Vsi. Malebné louky a pole vystřídaly lesy, a tak došlo i na dětmi oblíbenou „schovku“.

Cesta ze Staré Vsi do Bílovce byla nenáročná, zvládli jsme ji bez sebemenšího problému, a proto zbyl ještě čas na chvilku zaslouženého odpočinku na Střelnici v Bílovci. Někteří čas využili k probrání „důležitých témat“, jiní dojídali maminkami připravené svačinky. Většina však atakovala místní prolézačky a houpačky, kde zanechala zbytky svých sil.

Druhý výlet byl, troufáme si říci, velmi povedený a byl typickým příkladem toho, že i kousek „za humny“ může být překrásně.

                                                                                                                   Mgr. Alena Mičkalová