londyn

Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky – Londýn, 14.-19.11.2015

I naše škola se zapojila do výzvy číslo 56 - Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a MŠM - projektu financovaného z prostředků ESF a státního rozpočtu s názvem EU Studénka reg. číslo: CZ1.07/1.1.00/56.0738, a díky tomu se 10 žáků mohlo podívat do Londýna. 

Zde jsme strávili celkem 4 dny, které byly nabité od prvního okamžiku. První den jsme strávili prohlídkou nejznámějších památek jako například Buckigham palace, Big Ben či Downing Street a Science Museum. Večer jsme se ubytovali u našich milých “náhradních” rodin, které se o nás staraly po následující tři noci. Druhý den ráno měli žáci výuku angličtiny, jež vedla rodilá mluvčí. Odpoledne jsme vyjeli do městečka Windsor, ve kterém je jedna z rezidencí královské rodiny a také škola, ve které studoval samotný princ William. Třetí den jsme se po dopoledních lekcích angličtiny jeli podívat do Cambridge, kde jsme obdivovali místní univerzity. Poslední den jsme se po dopoledním kurzu vydali vlakem přes Londýn k Tower of London, kde jsme si prohlédli spoustu zajímavých expozic, dokonce i pravé korunovační klenoty. Od hradu jsme přepluli po Temži ke Greenwich, následovala procházka parkem k nultému poledníku a krásný pohled na večerní Londýn. 

Poté jsme již příjemně unavení a plni dojmů nasedli do autobusu a vydali se na dlouhou cestu zpátky do ČR. Výlet se nám líbil a určitě budeme ještě dlouho na tento krásný týden vzpomínat. 

Za žáky ZŠ Butovická Mgr. Zuzana Jurajdová