lovci mamutu

Sedmáci navštívili lovce mamutů

Stejně jako v minulých letech, tak i letos si Městská knihovna Studénka připravila pro naše žáky bohatý program v podobě nejrůznějších přednášek a jiných akcí. 

Jedna z nich byla uspořádána 5. listopadu, a to konkrétně pro letošní sedmáky. Jednalo se o přednášku s názvem Antropark pojednávající o lovcích mamutů, o jejichž životě poutavě a s velkým zaujetím vyprávěl spisovatel a ilustrátor Libor Balák. Žáci se od něj dozvěděli zajímavé a velmi pestré informace o těchto našich předcích a zároveň mohli zhlédnout velkou spoustu nádherných maleb právě od výše zmíněného autora, přičemž jim také prozradil zákulisí toho, jak takovéto náročné ilustrace vznikají. Kluci i holky si tak z přednášky odnesli spoustu nových a jistě přínosných poznatků. 

                                                                                                                Mgr. Rostislav Vonšík 

Ve středu 5. 11. 2014 jsme se zúčastnili besedy s autorem a ilustrátorem Liborem Balákem, který se zabývá literaturou o lovcích mamutů. V průběhu jeho vypravování o lovcích mamutů nám ukazoval ilustrace jeho i jiných ilustrátorů. O několika ilustrátorech a autorech nám něco řekl a vzal to i trochu s humorem.

Dozvěděli jsme se mnoho nových informací a snad si alespoň pár z nich zapamatujeme.

                                                                                              Za žáky 7. ročníků Lucie Noháčová