7. výlet turistického kroužku

7. výlet turistického kroužku

Na další výlet se turisté naší školy vydali v sobotu 12. března a cílem byl tentokrát Velký Javorník. 

Zmíněný den ráno sice ve Studénce nepršelo, pohled na zamračenou oblohu však nesliboval nic pěkného. Přesto jsme vyrazili, neboť třiadvacetičlenná skupina byla docela natěšená. Již během cesty vlakem se naše obavy bohužel naplnily, začaly se objevovat první dešťové kapky. Mírné mrholení nás pak provázelo až téměř k vrcholu Javorníku. Tam se mrholení kupodivu změnilo ve sněžení a pod nohama se objevil sníh.

Přestože si zcela určitě lze představit příjemnější podmínky, při příchodu na samotný vrchol jsme byli odměněni pohledem na úžasnou scenérii a téměř jsme oněměli úžasem. Ocitli jsme se v pohádkově krásném ledovém království, nejkrásnější pohled na ledovou krásu se nám naskytl na tamní rozhledně.

Po občerstvení a zahřátí se v útulném prostředí zdejší turistické chaty jsme pokračovali v cestě. Opatrně jsme zdolali ledové serpentýny a pak už pospíchali k dalšímu cíli – krytému bazénu ve Frenštátě pod Radhoštěm. 

Cestou jsme se zastavili na Horečkách, prohlédli si tamní malebné okolí a obdivovali areál skokanských můstků Jiřího Rašky.

Koupání jsme si užili do sytosti, a jelikož do odjezdu vlaku zbýval tak akorát čas navštívit cukrárnu, bez váhání jsme tak učinili.

Přestože se tentokrát počasí nepředvedlo v tom nejlepším světle, dětem se výlet velmi líbil. A to je to nejdůležitější.

Mgr. Alena Mičkalová