butunie

Vyhlášení projektu - Butovická unie

Stejně jako v předchozích třech letech se na naší škole opět uskutečnil projekt nesoucí název Butovická unie. Tento celoškolní projekt spočívá v tom, že žáci jednotlivých tříd ztvární vždy určité aktuální téma formou, kterou si sami zvolí. Letošním tématem bylo Výročí 110 let naší školy - naše škola v minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Na to, jak zmíněné téma naši žáci ztvárnili, se můžete podívat ve videích pod tímto článkem.

Mgr. Rostislav Vonšík

Fotogalerie zde:

Videa z akce:

Úvodní slovo

1.A 

1.B

2.

3.A

"Stavba naší školy (1906-1908) pojatá jako dobová groteska, zachycená holywoodským štábem 3.A"

Mgr. Lucie Matýsková

3.B

4.

5.A

Jak se člověk učil, učí a bude asi učit? 5. A zve na výlet časem od pravěku po budoucnost.

Mgr. Markéta Martinů

5.B

6.A

6.A si připravila scénku, ve které připomněla zajímavé okamžiky z historie školy.

Ing. Ludmila Tomášková

6.B

Archiv - Žáci 6.B třídy si připravili scénku v pomyslném archivu ke 110. výročí založení naší školy, kdy chtěli pokračovat v Almanachu, který byl sepsán ke 100. výročí. Prošli všechny akce v rozmezí školních let 2008 - 2016 a vybrali ty, které je zaujaly a doplnily je fotografiemi. 

Mgr. Jitka Školová

7. třída

Sedmáci pro projekt proměnili svou třídu v muzeum. Návštěvníci se mohli podívat na kousek školní historie - od starých sešitů, vysvědčení přes učebnice až po pomůcky, které se dříve ve škole používaly. 

Tímto celá 7. třída děkuje všem, kteří nám poskytnutím svých starých pokladů s výstavou pomohli. Bez vás by to nešlo :). 

Za 7. třídu Mgr. Zuzana Jurajdová 

8.A

8.B

Vzpomínku na dávné časy ve školních lavicích současného učitele předvedli žáci 8.B ve scénce s názvem Sladké sny. 

Mgr. Karla Šloncová

9.A

9.A se k výročí školy rozhodla natočit film o tom, jak může děsivé tajemství z minulosti ovlivnit přítomnost a možná i budoucnost.

Mgr. Rostislav Vonšík

9.B