druhy vylet

Druhý výlet turistického kroužku

Je sobota 19. října 2013 a dvacet dva turistických nadšenců se časně ráno schází na nádraží ve Studénce. Cíl je jasný – přehrada Kružberk.

Nejdříve je však nutné absolvovat téměř hodinovou cestu vlakem do Svatoňovic, odtud nás čeká v poměrně chladném počasí tříkilometrový pochod k přehradě. Během něj se zvedá mlha, otepluje se a následný pohled na rozlehlou vodní hladinu a blankytně modrou oblohu mnohé z nás naprosto uchvátil.

Po prohlídce okolí přehradní nádrže pokračujeme dále. Přecházíme k pohádkově krásnému místu pod skalami, kde zakládáme malý ohníček a opékáme si špekáčky, jablíčka, rohlíky. Jedna z turistek nám dokonce dělá chutě kuřátkem v alobalu. Sledujeme horolezce, prozkoumáváme tamní jeskyni, kocháme se krásnou přírodou.

Po krátkém zastavení na „Velkém sedle“ pokračujeme příjemnou cestou podél přehrady ke staré hrázi. Během pochodu je čas na oblíbenou „schovku“ i další hry.

Závěrečný výstup k Budišovu je sice trochu náročnější, ale je dobrá nálada, a proto i toto zvládáme bez problému. V Budišově máme ještě trochu času, a tak jej někteří využijí ke krátké návštěvě místní cukrárny, jiní si „zatrsají“ na místní diskotéce pod širým nebem. Bezva zakončení nádherně prožitého dne!

Domů se vracíme večer příjemně unaveni, plni krásných zážitků.

                                                                                                              Mgr. Alena Mičkalová

                                                                                                               Mgr. Jan Neubauer