7vyletTK

7. výlet turistického kroužku

Sedmému výletu turistického kroužku předcházela nemalá příprava a jisté problémy. Protože jsem si vymyslela trasu, která není značena turistickými ani jinými značkami, bylo nutné ji nejprve jednu sobotu projít. Výsledek? Rozhodně ji musíme absolvovat! A tak jsme vzápětí zorganizovali výlet, který se nakonec z důvodu velmi nepříznivého počasí neuskutečnil. Během dalšího týdne druhý vedoucí turistického kroužku onemocněl, a proto jsem požádala o doprovod p.uč. Neubauera, kterému tímto moc děkuji.

Ale k věci. V sobotu 25. března dvacetičtyřčlenná skupina vyrazila z Veřovic svižným krokem směrem k Zubří. Počátek třináctikilometrové trasy byl opravdu velmi náročný. Po úmorném výstupu jsme však získali odměnu v podobě pohodové hřebenovky a následného mírného klesání. Obdivovali jsme nádherné lesy téměř bez turistů, kouzelné výhledy, hluboká údolí, malebné louky v okolí Boňkova a Starého Zubří…

V městečku Zubří jsme nasedli na vlak a nechali se odvézt do Krhové. Koupání v aquaparku v blízkém Valašském Meziříčí snad ani netřeba komentovat.

Myslím si, a reakce přítomných dětí mi to potvrdily, že tento výlet se opravdu vydařil.

                                                                                                                                                                                Mgr. Alena Mičkalová

 

Více ve fotogalerii