6.vylet

 

6. výlet turistického kroužku

Únorový výlet pro nás, vedoucí turistického kroužku, představuje každoročně trochu problém. Tající sníh a možná ledovka značně omezuje naše možnosti. A tak, stejně jako loni v tuto dobu, vyrážíme prozkoumat překrásný Štramberk a jeho okolí.

Naši výpravu zahajuje naše třicetičlenná skupina v brzkých ranních hodinách jeskyní Šipkou, kterou po celém světě proslavil gymnasiální učitel K. J. Mašek nálezem čelisti neandrtálského dítěte a zbytků ohniště.

Národním sadem pokračujeme do Štramberku, cestou obdivujeme pohádkové dřevěnice a těšíme se na krátké zastavení na tamním náměstí. Volný čas pochopitelně všichni využívají k nákupu místní speciality – štramberských uší.

Štramberská Trúba nám díky modré obloze bez mráčků následně umožní nádherný pohled nejen na sněhem pocukrované městečko. 

Prohlídkou Štramberku naše putování nekončí. V Kopřivnici naše kroky míří do nejstarší dochované stavby, kde se nachází regionální muzeum Fojtství. Seznamujeme se nejen se životem lidí v minulosti, ale obdivujeme i vystavené bryčky a kočáry. Zajímavá je rovněž výstava věnovaná našemu nejslavnějšímu sportovci Emilu Zátopkovi, třešničkou na dortu pak ochutnávka zabíjačkových dobrůtek. V areálu muzea se totiž koná tradiční zabíjačka.

Pestře prožitý 25. únor zakončujeme, jak jinak, koupáním a relaxací v kopřivnickém krytém bazénu.

                                                                                                                                                     Mgr. Alena Mičkalová

                                                                                                                                                     Mgr. Marek Mičkal

 

Více ve fotogalerii