2. výlet TK

2. výlet turistického kroužku

Po několika propršených dnech turisté naší školy s napětím očekávali, jakým počasím se pochlubí sobota 15. října. Na zmíněný den byl totiž naplánován náš další celodenní výlet. 

Zřejmě nás „tam nahoře“ má opravdu někdo rád, neboť počasí během celého dne bylo prostě báječné. Modrá obloha, příjemná teplota, bezvětří… co víc si mohla téměř čtyřicetičlenná skupina nadšenců turistiky přát.

A jaký byl program našeho druhého společně prožitého dne? Z Nového Jičína jsme se vydali na Skalky, kde jsme prostě museli zastavit. Jednak proto, že se už některým ozývaly v oblasti žaludku prapodivné zvuky a jednak proto, že nevyužít tamní dětské hřiště jednoduše nešlo. Kromě místních atrakcí jsme zvládli skromným způsobem oslavit jedenácté narozeniny Janičky Bὄhmové. 

Krásnou podzimní krajinou jsme poté přes Svinec pokračovali k Oční studánce. Na tomto romantickém místě jsme rozdělali oheň, opekli buřtíky a děti se dosyta vydováděly v tamním lesíku. Po jeho opuštění se před námi vynořil Starojický kopec se svou zříceninou hradu, která byla hlavní cílem našeho putování. Děti by v tamních kouzelných zákoutích zcela jistě rády strávily daleko více času, ale ten byl neúprosný. Zvládli jsme ještě malé občerstvení a rovněž prohlídku vyhlídkové věže, kde se nachází dobová expozice zbroje a spousta zajímavých dokumentů o hradě.

Obrovská škoda, že se den nedá natáhnout…Máme před sebou ještě notný kus cesty a vidina, že nestihneme vlak, není příjemná. Nasadili jsme proto sedmimílové boty a profrčeli malebnými Bernarticemi a posléze oderskými loukami do Suchdola nad Odrou. Sláva – vše jsme nakonec zvládli, byť to některé stálo nemalé úsilí.

Všechny děti si za zvládnutí patnáctikilometrové trasy i pěkné chování zaslouží obrovskou pochvalu!

Mgr. Alena Mičkalová

Více ve fotogalerii