9. výlet turistického kroužku

9. výlet turistického kroužku

Během tohoto školního roku jsme s dětmi z turistického kroužku navštívili mnohá zajímavá místa naší krásné vlasti. Na jedné z pravidelných schůzek jsme se rozhodli, že během posledního jednodenního výletu prozkoumáme nejbližší okolí našeho města.

V prosluněnou sobotu 21. května se dvacetipětičlenná skupina vydala od zastávky STS k obci Bílov. Odměnou za výstup na zdejší rozhlednu nám byl překrásný výhled do okolí. Po zasloužené svačině se děti s chutí pustily do procvičování uzlů, které se dosud na schůzkách naučily. 

Naším dalším cílem se stala Hubleska. Chládek tamního lesíku jsme přijali s úlevou, neboť sluníčko toho dne neuvěřitelně hřálo. Samozřejmostí byla oblíbená hra našich dětí – „Na schovávanou“.

U místního překrásného rybníčku jsme rozdělali malý ohníček a poté si pošmákli na voňavých špekáčcích či jiných dobrůtkách. Atmosféru kouzelného místa doplňovaly kuňkající žáby, plovoucí kačenky či hbité ještěrky.

Další zastávkou při našem poznávání se stal areál restaurace Na Střelnici. Po nezbytném uhašení žízně si mnozí zaskotačili na tamním dětském hřišti a pak už jsme naše kroky nasměrovali polními a lučními cestičkami k bílovecké přehradě. A situace se opakovala – po nezbytném posilnění následovalo dovádění na trampolíně a jiných atrakcích. Nechápu, kde se v dětech v tom horku vzalo tolik energie…

Poslední zastávkou našeho asi patnáctikilometrového putování se stala spásná cukrárna. Báječná zmrzlina byla senzačním zakončením příjemného dne.

Výlet byl opravdu povedený a jednoznačným důkazem, že naše vlast je prostě nádherná. A to i „za humny“ Studénky. 

Mgr. Alena Mičkalová

FOTO