Visíme v tom spolu

    

Visíme v tom spolu

Tak nazvali pracovníci lanového centra PROUD v Olomouci program zaměřený na rozvoj spolupráce, komunikace a vzájemné důvěry mezi žáky 6. ročníku a námi, třídními učitelkami. Adaptační pobyt jsme se rozhodly uskutečnit proto, aby se noví spolužáci z Pustějova a Kujav seznámili s našimi bývalými páťáky a také z důvodu vytvoření nových šestých tříd. Ve dnech 6. a 7. září jsme v lanovém centru absolvovali seznamovací a poznávací aktivity, iniciační hry, týmové aktivity, zdolali jsme všichni nízké a vysoké lanové překážky a vyzkoušeli si jeden ze skoků nazvaný „Big swing“. Vše se zvládalo s nadšením, smíchem a humorem, tak jak to mělo být. Zároveň jsme si prohlédli historické centrum tohoto města, zhlédli podvečerní orloj a přenocovali v penzionu s výhledem na jízdárnu, kde trénovali koně parkur. Až na úterní chladné počasí si myslíme, že se vše vydařilo na jedničku a náš cíl byl splněn. 

A jak vyhodnotili kurz naši žáci? 

Všech 35 absolventů kurzu se shodlo na tom, že oba dva dny byly super a boží a chtěli by jet znovu!!!

Daly jsme prostor našim nováčkům. 

,,Nejlepší bylo zdolávání překážek ve vzduchu.“ (Ondra Šelong)

,,Na autobusové zastávce nám zavázali oči a my jsme museli jít poslepu, drželi jsme se všichni jednoho lana, naštěstí jsme to zvládli.“ (Eva Martinásková)

,,Dobré na tom bylo, že jsem se skamarádila i s ostatníma děckama.“ (Kristina Wilčková)

,,Líbily se mi hry, co jsme hráli, např.koště, kolíčkovaná, lidské Člověče, nezlob se, tichá pošta…, za úkoly jsme dostávali Prouďáky a instruktoři byli hodní, milí a srandovní.“ (Kristýna Pošvicová)

,,Nejvíc se mi líbil trenažér, houpačka, trampolína, skupinové práce, hra Ano x Ne, laserová pavučina.“ (Aneta Šimečková)

,,Llíbily se mi hry, lezení na překážkách a houpačka.“ (Natálie Kocmichová)

,,Líbilo se mi celé lanové centrum a všechny aktivity.“ (Tomáš Kolenčík)

,,Pak tam byli dobří instruktoři, kteří nás učili, jak na překážky vylézt.“ (Šárka Walczysková)

,,Nejvíc se mi líbil proskok pavučinou.“ (Josef Švarc)

,,Zaujalo mě lezení po dvojičkách, museli jsme spolupracovat a to bylo nejtěžší.“ (Tomáš Popp)

,,Nejvíce se mi líbilo hřiště, sympatičtí instruktoři měli připravené hry, které byly super jako celý výlet.“ (Sára Pravdová)

Těšíme se na další společnou akci :-) Mgr. Jitka Školová a Ing. Ludmila Tomášková, třídní učitelky

    

více fotografií ve fotogalerii