Turistické soustředění

Turistické soustředění

Červen je měsíc, na který se členové turistického kroužku obzvláště těší. Zkuste hádat proč. Že by to byl blížící se konec školního roku? To zcela určitě také. Pravým důvodem však je třídenní turistické soustředění, na které odjíždíme právě v tomto měsíci.

To letošní se konalo v období 10. – 12. června a naším působištěm, stejně jako v minulém roce, se stalo rekreační zařízení Relax Kyčera na Prostřední Bečvě. A to, že se ho zúčastnilo neuvěřitelných 48 žáků naší školy, svědčí o oblíbenosti této akce.

„Třídeňák“ se, při vší skromnosti, vydařil na jedničku. Počasí příjemné, ubytování skvělé, jídlo výborné. A program? Ten byl „nabitý“ činnostmi od rána do večera. Nechyběly dva turistické výlety, opékání špekáčků u táboráku, soutěž v tábornických dovednostech, kde děti zúročily vše, co se během roku v turistickém kroužku naučily. Dále to byly hry rozvíjející spolupráci ve skupině, akční bojovka a samozřejmě oblíbená hra „Hajzl bába“. No a jaký by to byl třídeňák, kdyby si děti neověřily svou odvahu při noční stezce odvahy.

Díky tomu, že mnozí rodiče podpořili naši akci sponzorskými dary, si navíc všechny děti odnesly za vynaložené úsilí při soutěžích mnoho krásných cen. Děkuji proto jménem všech zúčastněných rodičům těchto žáků: Barbory a Katky Bergrových, Karolíny Hanzelkové, Sabiny Košárkové, Kuby a Magdalény Martinkových, Veroniky a Lukáška Morávkových, Markéty Moudré, Miriam Richtarové, Odety Říčanové, Ivany Škrobánkové, Kuby Vahalíka, Sabiny Večerkové, Karolíny Vyhnálkové, Kristýny Wojdylové a Karolíny Žaloudkové. Děkuji rovněž za krásné dárky paní Jindřišce Gurkové z IC.

Chtěla bych rovněž mnohokrát poděkovat p. učitelům Janu Neubauerovi a Marku Mičkalovi za perfektně odvedenou práci, za jejich obětavost, probdělé noci i nezbytný humor, který k třídeňáku neodmyslitelně patří.

Vše ale musí jednou skončit… A víte, na co se mne děti v kroužku ptají nyní nejčastěji? No přece – „Kam pojedeme příští rok?“ 

V závěru nechme „ promluvit“ některé ze zúčastněných žáků.

Mgr. Alena Mičkalová

Magdaléna Martinková, 2. třída

Nejlepší byla hra „Hajzl bába“ a stezka odvahy. Tento turisťák byl ještě lepší než minulý rok.

Matěj Janečka, 4. třída

Super hry, super učitelé, fakt jsem se moc zabavil.

Ondřej Bláha, 4. třída

Třídeňák byl skvělý. Ale moc nevyšlo počasí. Hry byly zábavné. V bazéně byla ledová voda – brrr. Ale jinak skvělé.

Miriam Richtarová, 7. třída

Třídenní výlet jsem si užila. Byla sranda a nejvíce se mi líbila stezky odvahy, i když jsem se lekala všeho. Byl to ten nejlepší třídeňák na světě! Příští rok pojedu zas.

Daniel Černín, 8. třída

Super hry, pěkné ubytování, hodní učitelé, pěkná příroda, super společnost!

Ivana Škrobánková, 9. třída

Třídenní turistické soustředění jsme si náramně užili. Program byl velmi bohatý, takže jsme měli o zábavu postaráno. Chtěla bych poděkovat všem učitelům za úžasný pobyt.

Simona Hubeňáková, 9. třída

Myslím si, že třídenní výlet turistického kroužku je dobrou volbou pro všechny, kteří mají rádi společnost a různé aktivity. Nejenže jsme si užili plno srandy, ale také jsme se naučili plno věcí, které můžeme v životě využít. A proto všem radím: „Přijďte do turisťáku a zažijete to, co nikdy předtím.“

Foto zde...