3-vylet

  

3. výlet turistického kroužku

Zní to až neuvěřitelně, ale v sobotu 12. listopadu se brzy ráno na nádraží sešlo opět třicet sedm turistů. Ptáte se, co je na tomto sdělení zvláštního? Vy, kteří pravidelně sledujete články o činnosti našeho kroužku, víte, že v září nás bylo 37, v říjnu rovněž 37, no a zmíněnou sobotu opět stejný počet…

Tentokrát jsme se vydali do našich překrásných Moravskoslezských Beskyd. Z Veřovic jsme nasměrovali naše kroky k prameni Jičínky, odkud je to coby kamenem dohodil na tolik navštěvovaný Velký Javorník. My jsme se však vydali opačným směrem – a to k Rožnovu pod Radhoštěm. Cestu si děti náležitě užily mezi prvními vločkami letošního sněhu. Svatý Martin se tentokrát opravdu nenechal zahanbit. V krásné roubené restauraci jsme se zahřáli u šálku dobrého horkého nápoje a většina neodolala rovněž křupavým hranolkům.

Zrychleným tempem jsme poté prošli Dolními Pasekami a už se nemohli dočkat, až se ohřejeme v sauně skvělého rožnovského krytého bazénu a zařádíme si na tobogánu. A vězte, byla to paráda!

Den jsme zakončili až po sedmé hodině večerní. A myslíte si, že děti byly unavené? Ani náhodou! I přes náročný den byly plné energie a nadšení z prožitého dne. A my doplňujeme - byly hodné! Vždyť dostaly pochvalu za chování nejen od pana plavčíka, ale i od cestujících ve vlaku.

                                                                                                                                            Mgr. Alena Mičkalová

                                                                                                                                            Mgr. Marek Mičkal

 

více ve fotogalerii...