projden

Projektový den žáků 6. a 7. tříd

Dne 2. listopadu 2010 jsme zajistily pro žáky v rámci výuky dějepisu dvě vzdělávací akce, které se konaly v nedalekém Příboře. 

Žáci navštívili Muzeum a pamětní síň S. Freuda, kde se seznámili se životem starých Slovanů. Archeolog Mgr. Aleš Knápek dětem povyprávěl o životě našich slovanských předků v minulosti a své vyprávění doplnil tematickou výstavou a praktickými ukázkami hmotných artefaktů. Žáci si měli možnost vyzkoušet dobové oblečení, ochutnat typický pokrm - jáhlovou kaši slazenou medem, potěžkat v ruce slovanské zbraně a utkat řádek látky na tkalcovském stavu. Na závěr besedy zodpověděl pan archeolog zvídavé dotazy některých žáků.

Po skončení besedy jsme se přesunuli do rodného domu Sigmunda Freuda. Tam se žáci dozvěděli prostřednictvím audiovizuální nahrávky o životě významného lékaře, psychiatra a neurologa světového věhlasu S. Freuda . V prvním patře rodného domu si všichni prohlédli expozici vypovídající o životě a díle tohoto rodáka, který byl také milovníkem humoru, sběratelem vtipů a autorem mnoha citátů. 

Příjemně strávený den jsme zakončili prohlídkou příborského náměstí.

                                                                                    Mgr. Marcela Kováčová, Mgr. Jitka Školová