2. vylet tk

2. výlet turistického kroužku

Milovníci krásné krajiny nezatížené davy turistů by si neměli nechat ujít procházku nedalekými Oderskými vrchy. Proto i my, členové turistického kroužku, jsme se v sobotu 24. října vypravili pokochat se tamní přírodou.

Třicetičlenná skupina začala své čtrnáctikilometrové putování v Čermné ve Slezsku. Od rána nám úžasně přálo počasí, bylo slunečno, byť ráno docela chladno. Od Čermenského mlýna jsme pokračovali směrem na Hadinku, ze značené cesty jsme poté sešli k řece Odře, kde jsme rozdělali oheň. Vůně opečených špekáčků, klobásek i jablíček byla neodolatelná, stejně jako pohádkově zbarvená podzimní krajina. Některé z dětí také poprvé v životě s úžasem pozorovaly v čisťounké řece raky.

Po zdolání romantické „indiánské stezky“ nemohla chybět oblíbená hra na schovávanou, lesní krajina poskytla spoustu tajemných zákoutí.

Posledním naším zastavením bylo poutní místo Maria skála. Po ochutnávce tamní skvělé vody už směřovaly naše kroky k nádraží v Heřmánkách, kde jsme si čekání na vlak zpříjemnili hrou „ lidské pexeso“.

Druhý výlet se moc povedl a vy se můžete potěšit pohledem na fotografie úžasné přírody.

Mgr. Alena Mičkalová