vylet praha

5.B NA VÝLETĚ V PRAZE

Jeli jsme na výlet do Prahy. Moc se nám tam líbilo! Jeli jsme s paní učitelkou, paní asistentkou, Markétkou, Lucinkou, která nám dala mapy Prahy a Kájou. Viděli jsme mnoho památek, například Pražský orloj, Karlův most, hlavní poštu, chrám sv. Víta, synagogu atd. Byli jsme i na Petříně v zrcadlovém bludišti, potom jsme sešli z Petřína na Pražský Hrad, ale bylo nám strašné vedro. Pak jsme zahlédli hasičský vůz, který kropil. Za chvíli už jsme šli na vlak, tam jsme zjistili, že máme dvě hodiny zpoždění. Potom jsme nasedli do vlaku a jeli jsme domů. To je náš nejkrásnější výlet do Prahy. 

                                                                                                                       Míša a Vanča 

11. července jsme jeli do Prahy. Viděli jsme Národní divadlo, Národní muzeum, sochu sv. Václava a plno dalších památek. Šli jsme také přes Karlův most. Když jsme došli před Pražský Hrad, stálo tam auto, které stříkalo vodu. Hned jsme se k němu rozběhli, odhodili batohy a šli pod sprchu a řvali „kdo neskáče není Čech, hop, hop, hop! “ Moje prababička říká, že v Praze je blaze a je to pravda. 

                                                                                                                       :-) 

Líbilo se mi tam, bylo to super, i ve vlaku se mi líbilo. Nejlepší bylo zrcadlové bludiště, utíkala jsem v něm a nabourala jsem do skla. 

                                                                                                                       Natka 

Bylo tam tak super, že se mi líbilo všechno. Je to nejlepší rozlučkový výlet v dějinách. Byl tam orloj, zrcadlová místnost, prostě nej!!! Paní učitelka je nehodnější, vzala nás do Prahy. 

                                                                                                                       Nelča 

Prostě nej výlet ze všech!!! Děkujeme paní učitelce Arance, že nás vzala do Prahy. 

                                                                                                                       Natka a Nelka

Výlet do Prahy byl ten nejlepší ze všech školních výletů. V Praze jsme viděli hodně památek, například sochu sv. Václava, Karlův most, orloj, Staroměstskou radnici atd. Také jsme viděli Petřín, Vltavu… Celý výlet se mi líbil a v dalším školním roce bych chtěl jet zase do Prahy. 

                                                                                                                       Martin Š. 

Na výletě do Prahy se nám líbilo všechno. Nejvíce se nám ale líbil ten kamion, co na nás stříkal vodu. Málem bychom zapomněli, líbili se nám také všechny památky a na konci toho výletu jsme všichni zpívali : sláva nazdar výletu… Bylo to prostě super. 

                                                                                                                       Tomáš M. a Honza 

Jeli jsme s pátou třídou do Prahy. Byli jsme na Karlově mostě, u orloje, v zrcadlovém bludišti… Koupil jsem si spoustu věcí. Potom jsme došli na vlakové nádraží, kde měl vlak dvě hodiny zpoždění. Výlet jsme zakončili tím, že jsme dojeli domů. 

                                                                                                                       Filip

Jeli jsme do Prahy podívat se na památky. Byl to krásný výlet. Byli jsme na Václavském náměstí, u sochy sv. Václava, u Staroměstské radnice s orlojem, v kapli, na Karlově mostě, jeli jsme zubačkou na Petřín. Tam jsme šli do zrcadlového bludiště, potom jsme dělali velké bubliny, v kterých jsme se vyfotili. Přišli jsme na Pražský Hrad a tam bylo veliké kropící auto, také jsme šli do mekáče a do obchodů. 

                                                                                                                       Lucie 

Když jsme dojeli do Prahy, viděli jsme spoustu památek: Národní muzeum, Karlův most, orloj … Paní učitelka Aranka Horváthová nás vzala do Mc Donald´s a tam každému koupila Happy Meal. Vážně jsme si to užili. Celý výlet byl super. 

                                                                                                                       Eliška a Adéla K. 

Jeli jsme s pátou třídou do Prahy. Byli jsme na Karlově mostě, na Petříně, tam jsme viděli celou Prahu a potom jsme šli do zrcadlového bludiště. Hned jak jsme sešli z Petřína, byli jsme u Pražského Hradu. Celý výlet se mi líbil. 

                                                                                                                       Martin K. 

Do Prahy jsme jeli, protože jsme se chovali slušně, a taky proto, že nám to paní učitelka slibuje už od třetí třídy. Nejvíce se nám líbilo v zrcadlovém sále, kde jsme měli obří hlavu a malé tělo. Paní učitelka nás taky pozvala do Mc Donaldu. Za úžasný výlet děkujeme paní učitelce Arance Horváthové. 

                                                                                                                       Niki a Kája