parlament na kycerce

Pracovně - seznamovací soustředění školních parlamentů na Kyčeře

Ve dnech 26. – 27.9.2013 si na nás koordinátoři z B.E.S.T.Tu - městského parlamentu připravili velké překvapení - soustředění na prostřední Bečvě v hotelu Kyčera. V pátek dopoledne jsme doslova „odseděli“ vyučování a potom jsme vyrazili autobusem směr Beskydy. Když jsme dorazili na krásné místo s čistým vzduchem a ovcemi, hned jsme se ubytovali v chatkách. Chatky byly velmi útulné. 

Pak už nás čekal zábavný program na večer. Při hrách jsme se nejen všichni seznámili, ale také vyzkoušeli náš ostrovtip. Hry byly velmi zábavné, moc jsme se nasmáli. Hlavní cíl – seznámení členů školních parlamentů ze všech studéneckých škol - se našim učitelům splnil. Jediná přestávka byla určena k tomu, abychom výborně povečeřeli, pak s plnými bříšky odešli zase do sálu, kde naše hry a soutěže pokračovaly. Poslední hrou jsme si všichni vryli do paměti jména všech nových kamarádů a šlo se na kutě. 

Další den jsme nespali do 10 hodin, jak by si někdo mohl myslet. O půl osmé byla snídaně. Některé z nás ráno vzbudil zvonek ovcí, které byly opravdu všude. Po snídani se začalo pracovat. Všechny nové členy jsme seznámili s tím, co to vůbec B.E.S.T.T je. Potom jsme začali společně plánovat rok 2013/2014. Byli jsme rozděleni do skupin tak, abychom byli dohromady s kamarády s různých škol a mohli sdílet své nápady. Dohodli jsme se, že budeme spolupracovat i se školkami, a proto naše první společná akce bude Drakiáda. Hned se začalo organizovat, telefonovat a domlouvat.

Všechno nějak rychle uteklo a najednou byl čas na oběd. Samozřejmě bychom si pobyt rádi prodloužili, ale museli jsme domů. Myslím si, že soustředění nám všem prospělo - seznámili jsme se, pobavili se a poznali se. Za všechny zúčastněné děkujeme našim učitelům, jmenovitě Mgr. Daně Dvořáčkové (ZŠ Sjednocení), Mgr. Janě Bártové (ZŠ Butovická) a Mgr. Milanu Stillerovi (ZŠ TGM) za to, že měli odvahu s námi jet. 

Za ZŠ Butovická zapsaly Petra Kozubová a Eva Böhmová