lyzarsky kurz

Ohlédnutí za lyžařským kurzem Základní školy Butovické

V neděli 5.2.2012 jsme za extrémních mrazů, všichni velice natěšeni, vyrazili na lyžařský kurz na Grúň do horského hotelu Charbulák. Kurzu se zúčastnili žáci šesté a sedmé třídy.

Po příjezdu jsme se ubytovali a šli jsme poprvé na svah. Tady jsme se rozdělili do tří družstev podle dovednosti lyžování. Další den ráno jsme se pořádně oblékli, abychom odolali mrazům a vyrazili na svah. Spolužáci, kteří na lyžích stáli prvně, se za pomoci p. uč. Mičkalové naučili základy lyžování a vyzkoušeli si obří slalom. Ten si užili i děti z prvního a druhého družstva. Ve středu následovala relaxační vycházka, při které jsme se koulovali a užívali si čerstvě napadaného sněhu. Večery jsme trávili všichni společně u přichystaných her a přednášek o bezpečnosti lyžování, historii lyžování atd. Poslední večer jsme měli přichystanou diskotéku, která se opravdu povedla a protáhla se do nočních hodin.

V sobotu 11.2. ráno nastalo to, na co se nikdo netěšil. Balení a odjezd domů. Za doprovodu p. uč. Mičkalové, p. uč. Neubauera, p. uč. Bergra, p. doktora Sagana a na chvíli i p. doktorky Radky jsme si všichni celý lyžák užívali. I přes některé výjimky, kdy jsme třeba trochu zlobili a měli jsme zkrácenou večerku, se lyžák povedl. Všichni se moc těšíme na další lyžařské kurzy v příštích letech.

                                                                                                Eva Böhmová (žákyně sedmé třídy)

Vyúčtování lyžařského kurzu 2012

na 1 žáka:

ubytování                              1290 Kč 

strava                                    750

obecní poplatky                        12

doprava zavazadel tam i zpět     72

doprava autobusem je žákům uhrazena ze sdružení PASTELKA

                                        _________

cena celkem:                      2 124 Kč

Ze zálohy na lyžařský kurz 2200 Kč bude v týdnu od 13. – 17. 2. 2012 žákům vráceno 76 Kč oproti podpisu o převzetí do žákovské knížky.

Cena za vleky byla žákům vyúčtována a vrácena již na lyžařském kurzu.

1. a 2. družstvo si koupilo permanentku v ceně 1000 Kč / týden.

3. družstvo projezdilo max. 540 Kč.

Žáci, kteří měli zaplacenou zálohu, ale kurzu se nezúčastnili, si mohou peníze vyzvednout po předložení plné moci u ekonomky školy.

                                                                                                       Mgr. Jan Neubauer, vedoucí LK