3. kroužek vaření

Dnes bychom se s vámi rádi podělili o recepty, které jsme zkoušeli v kroužku vaření... Dělali jsme na přání dětí - pizzu, jak jinak 😁 . Trochu se nám rozcházely názory, zdali na ni patří ananas, sýr, nebo kukuřice, a zdali základ má byt rajčatový, nebo spíše smetanový... nakonec jsme zvládli udělat pro každého tak, jak to má nejraději právě on 🙂 .

Těsto jsme si vyrobili sami, a bylo bez droždí, abychom vše hezky stihli, recept najdete níže 👇.

A jako dezert jsme připravovali banán v piškotech s čokoládou. 

Vše snědeno, uklizeno a hurá domů to předvést rodičům  😁👍.

Příští týden se neuvidíme, protože jsou jarní prázdniny, ale už nyní máme s dětmi vymyšleno spoustu receptů, které prostě musíme zkusit 🙈😁👍👍👍.


Banán v čokoládě 

Potřebujeme: 

Dětské kulaté piškoty

Čokoláda na vaření

kokosový olej (lžíce)

Banán

Postup: Do mikrovlnné trouby dáme do misky nalámanou čokoládu na vaření, na malý stupeň zapneme na půl minuty, dobře promícháme a postup opakujeme, dokud se nerozpustí. Pozor na připálení. Vmícháme lžíci kokosového oleje, můžeme ale vynechat.

Mezitím si nakrájíme banán na stejná kolečka.

Vždy spojíme dva piškoty, mezi to plátek banánů. Následně obalíme v čokoládě (jde to lépe, když ho napíchneme na párátko například) a položíme ztuhnout na pečící papír. Lépe se nám to potom bude sundávat. 

Dobrou chuť ❤️

Pizza bez kynutí

Pokud zrovna nestíháte kynuté těsto, nebo s ním zatím neumíte pracovat, vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept, kde můžete prakticky ihned těsto dávat do trouby 🙂.


Potřebujeme: 

300 g hladké mouky

7 g prášku do pečiva

1/2 lžičky soli

2 lžíce oleje

150-200 ml mléka

Postup:

Do mísy vložíme hladkou mouku, mléko, olej, prášek do pečiva a sůl. Zamícháme, a vypracujeme vláčné těsto.

Na válu vyválíme z těsta placku, kterou položíme na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C.

Pizzu potřeme kečupem, rajčatovým protlakem, nebo smetanou a ozdobíme tím, co máme rádi - šunka, kukuřice, salám, sýr, ananas, koření atd.

Pečeme v troubě cca 15 minut. 



Buon appetito!