Hasičská stanice

V úterý 3.10. probíhal na hasičské stanici v Butovicích den otevřených dveří. Mohli jsme si takovou skvělou příležitost nechat ujít? Jasně, že ne! A proto jsme se tam společně vydali. Podívat se mezi hasiče bylo velice vzrušující. Nejprve nám pan velitel Tomáš povyprávěl informace o jejich jednotce a pustil zajímavá a napínavá videa. Nastal také prostor pro naše všetečné otázky - a že jich bylo! Poté jsme se podívali, jakou mají hasiči šatnu, kde jsme si mohli vyzkoušet pravé hasičské oblečení. Víte, že je vážně těžké? Dále jsme si prohlédli ostatní nezbytné vybavení. No ale největší zábava byla samozřejmě možnost posadit se do hasičského auta - to jsme si vážně připadali jako členové této jednotky! Na závěr nám pan velitel pustil sirénu. Ufff, co vám máme povídat - všichni jsme se polekali. :-)))

A víte, co je na tom všem nejlepší? Každé úterý od 16. hodin probíhá v hasičárně (nebo na hřišti "Za Klečkou", pokud je hezké počasí) trénink mladých hasičů. Chodí tam například Viktor z 1. A nebo Helen z 1. B., také ale další děti z naší školy. Máš rád(a) hasiče, toužíš trávit čas mezi hasičskými auty a pravými hasiči? Zažít srandu, naučit se vázat uzly, umět zapojit hadici nebo si vyzkoušet požární útok? Neváhej a přidej se k nim! Můžete být super parta pod vedením skvělých trenérů. A to mi věřte, že to tak je!

Děkujeme milému a ochotnému týmu hasičů z butovické stanice. Jste lidé na svém místě, velice si vaší práce vážíme. Moc jsme si to u vás užili a budeme se těšit zase příště! Ahoooooj!


Za 1., 2. a 3. třídy

Mgr. Sabina Šeděnková