Tentokrát se v kroužku vaření, a to jak u starších, tak mladších dětí, dělaly halloweenské dýně – a ne ledajaké, ale pěkně oranžové, zdravé, voňavé po perníkovém koření a vážně výborné! Recept vám dáváme níže. 😉
Mladší skupina pak zkoušela dělat mačkané brambory. Starší skupina připravovala pohoštění z listového těsta.
Mačkané brambory si připravíte tak, že uvařené brambory ve slupce rozložíte na pečicí papír. Pomocí sklenice je zmáčknete, potřete olejem s bylinkami a česnekem (nejlépe olivovým), posypete parmazánem nebo jiným sýrem a zapečete v troubě 20 minut při 180 stupních.
A jak na ty výborné mrkvové brumíky, dýně, veverky a další tvary?
Budete potřebovat:
270 g najemno nastrouhané mrkve (nebo dýně)
340 g hladké mouky
4 vejce
1 kypřicí prášek do perníku
lžičku skořice
200 g třtinového cukru
špetku soli
150 ml rostlinného oleje
Postup:
Veškeré ingredience smícháme dohromady. Můžeme použít i ruční šlehač, ale dobře to jde i rukou – zvládnou to i děti. Můžeme použít silikonové formičky, jako my, nebo klasické muffinové košíčky. Naplníme těstem do maximálně 2/3, raději trochu méně, a dáme péct na 15 minut při 180 stupních.
Přejeme všem rodičům i dětem dobrou chuť! ♥️