Čarodějnický den

V dnešní čarodějné škole jsme počítali, četli i psali pod vedením velké čarodějnice Evelíny 🧙‍♀️🧹.  Na závěr děti dostaly sladkou odměnu v podobě gumových myšek, které pro děti připravila Matějova maminka.  

Mgr. Eva Neubauerová


Děti z 1.třídy si také připravily čarodějnické kostýmy a během dopoledne řešily různé úkoly. Četly zašifrovaná zaříkávadla, poznávaly čichem  přísady do lektvarů, trénovaly hmat při hledání drobných předmětů zamíchaných v těstovinách a v sušeném hrachu, vyrobily si malou čarodějnici z kousků textilu, která letí na svém košťátku a na závěr namalovaly strašidelný obrázek s čarodějnicemi. Dopoledne se zábavnými úkoly a s tvořením uteklo velmi rychle a všichni jsme si ho užili, protože i dospělí se do čarodějnického programu aktivně zapojili.   

Mgr. Alena Myšková


Žáci třetí třídy měli čarodějnické počítání (omalovánky čarodějnice s příklady), zaklínadla s hádankami, přečetli si text o pálení čarodějnic a původu svátku s křížovkou. Určovali věcí pomocí smyslů (hmat a čich) a nakonec také lovili překvapení od čarodějnice (gumy na tužku) v kostičkách Hejného :-).

Mgr. Kateřina Michalíková