Už tam budem aneb My máme Vojtu!

Ve středu 28. dubna se tým 9. třídy ve složení Vojtěch Pavlačík, Sabina Košárková, Tomáš Vincek, Karolína Flaksová a Matěj Perůtka zúčastnil natáčení vědomostní soutěže programu ČT/D: Už tam budem?  v Dolních Vítkovicích.  Naše modrá posádka Kryptonu byla nejprve představena v úvodních medailoncích týmů, poté už ,,marsonauti“ šli do prvního kvízu, kde si vedli výborně a dostali se hned do vedení. Následovaly vědomostní i dovednostní soutěže, ve kterých se nám občas nedařilo, ale již do chemických pokusů nedal náš tým soupeřům šanci. Závěrečné hádání významné vědecké osobnosti se pak stalo konečným završením vítězství díky Vojtově rychlé a správné odpovědi. Tým vyhrál spoustu hodnotných cen, ale největší zážitek si odnesl z celého dne, kdy zakusil atmosféru a prostředí práce režiséra, kameramanů, herců, zkrátka televizního štábu. Heslem dne bylo: ,,My máme Vojtu!“, který se svými vědomostmi ukázal být naší největší zbraní. I ostatní členové bojovali na maximum, jako tým fungovali úžasně, a tak zásluhou všech se  naši deváťáci stali vítězem soutěže. 


A tady jsou jejich postřehy:

,,Chtěl bych poděkovat ČT, že se snaží vzdělávat tímto způsobem děti. V dnešní době je důležité, aby dětem bylo vzdělávání podáváno zábavnou formou kvůli velké konkurenci se spoustou počítačových her.“  (V. Pavlačík)

,,Bylo super být součástí tohohle, nejvíce jsem se těšil na Karla Zimu. Je to fajný týpeček. Řekl nám i fajný vtip.“  (M. Perůtka)

,,Hodně se mi tam líbilo, všichni tam byli milí. Byla to velká zábava a zkušenost.“ (K. Flaksová)

,,Za mě je to velká zkušenost, Karel Zima je velký sympaťák.“  (T. Vincek)

,,V pořadu Už tam budem  jsme si vyzkoušeli, jak vypadá natáčecí den, a mě to velmi zaujalo. Moc se mi program líbil a určitě bych něco takového vyzkoušela znovu.“ (S. Košárková)


Pokud jste tento díl soutěže ještě neviděli, tady je odkaz. Díl se vysílal 21. a 23. května 2021.


                                                                              Mgr. L. Školová, třídní učitelka 9. třídy