noc v druzince

Zavzpomínání na NOC V DRUŽINCE

Přestože začal nový školní rok, my si vzpomeneme na konec června, kdy nás čekalo opět v družině tolik oblíbené spaní.

Pojďme si oživit náš program, který byl jako vždy pestrý ….

Když jsme se všichni v tento den sešli, přišli nás navštívit myslivci, kteří si pro nás připravili spoustu soutěží, kvizu a hádanek. Byli jsme rozděleni do družstev. Trefovali jsme se míčky do terče, museli jsme rozpoznat ptáky a vyrazit čarodějnici zuby. Viděli jsme také lovecké zbraně a náboje. Pak jsem šli na školní dvůr a měli jsme střelbu ze vzduchovky na terč.Všichni si zastříleli - s velkou radostí . Nakonec byli vyhodnoceni ti nejlepší a dostali diplomy a krásné ceny.

Samozřejmě ,že byli také odměněni všichni ostatní za svou velkou snahu.

Tímto bychom chtěli poděkovat panu školníku Gurkovi a jeho synovi Markovi, za jejich velkou snahu a perfektní připravenost. Všem se nám to, jako vždy líbilo. Také jsme se poběhali po školním dvoře, zahráli míčové hry. Pořádně jsme vyhládli a proto jsme se přemístili do jídelny, kde na nás čekaly usměvavé paní kuchařky s vydatnou a velmi dobrou večeři. Některým vyhládlo tak hodně, že si přidávali. Po večeři jsme si vybalili své postýlky a těšili se na stezku odvahy. Než přišly malinkaté obavy ze stezky, tak jsme si zatančili a zaskotačili na diskotéce. Stezka odvahy byla připravená v prostorách školy. Na cestu nám svítily “světlušky“ v podobě svíček, abychom náhodou nezabloudili, protože už byla všude černočerná tma.

Všichni jsme prošli stezku zdárně do cíle, kde jsme se museli v přítmí sklepa podepsat školnímu strašidlu, které na podpisy bedlivě dohlíželo. Na přípravě stezky se kromě nás, vychovatelek, podílel opět i pán školník Gurka..

Patří mu za to poděkování.

Nakonec se dětem pustila na dobrou noc pohádka, u které se všem dobře usínalo. Ráno jsme se zašli nasnídat do jídelny a pak už hurá do školy pro vysvědčení. Opět jsme se přesvědčili, že jsme fajn družinková parta. Již nyní se všichni těšíme na další NOC V DRUŽINĚ.

Ved. vychovatelka Radka Šecová