Tyto dny v kroužku vaření mluvíme o svátku masopustu, a proto jsme si s dětmi vyrobili dva druhy koblížků. Ty klasické z kynutého těsta plněné marmeládou a druhé tvarohové, skořicové, obalené v moučkovém skořicovém cukru. Na ty vám tady prozradíme i recept, abyste si je mohli s dětmi doma vyzkoušet také. 🙂 My jsme dělali trojitou dávku, a stejně bylo nakonec málo... 🤷😄
Recept:
250 g tvarohu
200 g polohrubé mouky
4 vejce
1 balíček kypřicího prášku
2 lžíce rumu
olej (na smažení)
cukr krupice nebo moučkový (na obalování)
vanilkový cukr (na obalování)
skořice
Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vejce rozšleháme.
K vajíčkům postupně přidáváme tvaroh, mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme rum.
Lžičkou klademe koblížky do rozpáleného oleje a usmažíme je.
Obalíme je ještě teplé ve skořicovém cukru.