Exkurze do Vídně

Ověřit si znalosti nejen německého, ale i anglického jazyka odjelo 38 žáků devátého a osmého ročníku do hlavního města Rakouska. Všichni odjížděli velmi natěšeni, neboť je obecně známo, že Vídeň je rovněž kouzelné město plné památek,  klasického i moderního umění, historie a tradic. A nutno dodat, že Vídeň všechny zúčastněné naprosto ohromila. Navštívili jsme Technické muzeum, Přírodovědné muzeum s jeho unikátními meteority, dinosaury či minerály, dech beroucí gotickou katedrálu sv. Štěpána, překrásné zahrady zámku Schönbrunn. Během procházky městem jsme nejen nasáli kouzelnou vídeňskou atmosféru, ale rovněž obdivovali císařský palác Hoffburg, Vídeňskou státní operu, Habsburskou hrobku, galerii Albertinum, budovu Parlamentu, Radnice… Závěr prosluněného dne patřil dětskému ráji - slavnému Prateru s jeho četnými atrakcemi. Někteří si nenechali ujít příležitost posedět v kavárně či cukrárně a pochutnat si na proslulém Sacherově dortu. Mimochodem – chutnal skvěle.

Za nás, učitele, se 19. květen vydařil na jedničku. A to i díky našemu průvodci, panu Vaškovi, se kterým nás pojí letitá skvělá spolupráce.

A co na zmíněný den říkají někteří ze zúčastněných žáků?

Mgr. Alena Mičkalová

Mgr. Michal Holub

Iva Fišerová, 8.A

Ve Vídni se mi líbilo. Jsem ráda, že jsme si prošli spoustu zajímavých míst a poznali velkou část Vídně za jeden den. Byl to skvěle prožitý den se spolužáky, bylo pěkné počasí a spousta zábavy. Mrzí mne ovšem, že jsme se v muzeích nemohli zdržet delší dobu a lépe si je prohlédnout.


Patrik Silber, 8.B

Ve Vídni se mi nejvíce líbilo Přírodovědné muzeum, stejně jako Prater. Hodně zajímavé byly informace, které nám po celou dobu říkal pan průvodce. 


Rozálie Paruzová, 9.A

Vídeň je nádherné historické město se spoustou památek. Měli jsme možnost podívat se za hranice ČR a poznat jinou kulturu. Měli jsme také štěstí na pana průvodce, který nám sdělil mnoho zajímavých informací. Myslím, že budou se mnou všichni souhlasit. Přestože jsme nestihli vše, co jsme chtěli, výlet jsme si moc užili!!!


Matěj Vopat, 9.A

Výlet se mi moc líbil, počasí bylo nádherné. Vídeň je opravdu krásné město a chtěl bych ji navštívit znovu.


Adéla Svačinová, 9.B

Na Vídni se mi líbilo, že jsme poznali z každého trochu. Jak z historie, tak z techniky, tak ze zábavy. Pan průvodce nám pověděl spoustu zajímavých informací a na tento zájezd budu vzpomínat jen v dobrém. Zážitky se nám uloží v paměti stejně jako kilometry v nohách.


Adam Neubauer, 9.B

Během výletu do Vídně nám přálo počasí a stihli jsme toho hodně navštívit. Měli jsme skvělého průvodce, který nám nedal možnost odpočinout si. A to už během cesty do Vídně.

20230519_123335.mp4