2023 04 Den naruby

Ani žákovský parlament na jaře nelení! A skvěle využil příležitosti svátku všech učitelů, kterým jako dárek nadělil Den naruby. V čem tento den spočíval? Žáci si prohodili role s učiteli. A jak se jim to líbilo? Podívejte se na video a přečtěte si ohlasy samotných "vyučujících". 


Učila jsem chemii s Adélou Svačinovou. Hodinu jsme si připravily předem. Nás učit asi bavilo, spolužáci vypadali, že je moc ne. Někteří pracovali a poslouchali a ostatní ne. Povedl se mi splnit plán výuky během celé hodiny. Nechtěla bych být učitel. Vadí mi, když někdo něco nedokáže pochopit a pak se mu znovu opakovaně věnovat a zadání nebo učivo mu dovysvětlovat. Na základě tohoto si myslím, že práce učitelů určitě není jednoduchá.  

Ema Richterová


Když byl den naruby, učila jsem chemii s Emou Richterovou. Hodinu jsme si rozložily a každá nachystala půlku. Nic mi problémy nedělalo, protože jednou bych sama chtěla učit chemii. Spolužáci překvapivě spolupracovali. Myslím, že hodina se povedla a vše vyšlo podle plánu. Učitelé to rozhodně jednoduché nemají, ale mohu říct, že by mě učení bavilo.

Adéla Svačinová


Učil jsem sám hodinu dějepisu. Bavilo mě vyprávět o historii, o které jsem si připravoval informace. Spolužáci poslouchali a spolupracovali. Hodinu bych zhodnotil dobře, všechno se mi povedlo. Učitelem bych být nechtěl. Učitelé to mají celkem těžké.

 Tomáš Vratislav


Měla jsem svět práce s Natkou. Hodinu jsem si připravila s paní učitelkou. Většina spolužáků byla v pohodě, ale pár kluků pořád vyrušovalo. Snažila jsem se, aby hodina proběhla dle přípravy, ale moc to podle mých představ nebylo. Učitelkou bych být nechtěla, učitelé to nemají jednoduché.

Karolína Hromádková


Učila jsem matematiku s Magdalénou Šimkovo. Našla jsem si pracovní listy na internetu, které jsem chtěla v hodině použít, ale problémy nastaly kvůli internetu a tiskárny. Část spolužáků pracovala a dostala malou jedničku, zbylí nepracovali vůbec. Dobře jsem se na hodinu připravila, ale kvůli tiskárně byla výuka trochu problematická. 

Iva Fišerová


S Maxem Kochem jsme učili matematiku. Nepřipravili jsme se, ale improvizovali jsme. Někteří spolužáci pracovali normálně a jiní to flákali. Spolužáci výuku hodnotili kladně. Chtěl bych se stát učitelem, myslím si, že je to jednoduché, ale jak pro koho. 

Adam Neubauer


Učil jsem zeměpis s Lukášem Jurkem. Na hodinu jsem se připravil, jak si přál pan učitel, a bavilo mě ho zastupovat. Spolužáci byli naštvaní, ale pracovali. Svou hodinu bych zhodnotil tak, že byla docela dobrá. Povedlo se mi naštvat spolužáky. Učitelem bych být nechtěl, protože to mají těžké. 

Matyáš Grulich


Učil jsem zeměpis s Matyášem Grulichem. Domluvil jsem se na výuce s panem učitelem. Nic v hodině mi nedělalo problém, ale nebavilo mě to. Spolužáci byli naštvaní, ale pracovali, i když moc neposlouchali. Naše hodina byla podle mě špatná. Povedlo se nám naštvat spolužáky. Nechtěl bych být učitel, protože to nemají moc jednoduché. 

Lukáš Jurek


Učily jsme spolu matematiku. Na hodinu jsme se připravovaly docela dlouho. Musely jsme vyhledávat informace, které jsme se už učily, a hodinu si nachystat. Na hodině nás bavilo to, že nás všichni poslouchali. Spolužáci byli dobří, ale většinou nic nepochopili. Hodinu nedokážeme zhodnotit. Asi se nám podařilo všechno. Být učitele vůbec není lehké. Nikdy bychom nechtěly být učiteli. 

Klára Bamarová a Julie Molendová


Učila jsem tělocvik s Nikolasem Pavlovičem. Inspirovali jsme se paní asistentkou Míšou Vrbeckou. Problém byl hlavě ve vysvětlování pravidel a her. Spolužáky hry bavily, ale moc je nechápaly. Povedla se nám příprava, ale ne vysvětlování. Nechtěli bychom být učitelé, protože to nemají vůbec lehké. 

Nela Hlobilová a Nikolas Pavlovič


Učila jsem Ekologický přírodopis s Kathleen Besedovou. Připravily jsme si výuku ve třídě a pak ve školní knihovně. Spolužáci byli celkem v pohodě, občas rušili, ale dalo se to. Hodinu bych zhodnotila asi 6,5/10. Většina věcí se povedla. Chtěla jsem být učitelkou, ale po této zkušenosti se chci věnovat něčemu jinému.  

Julie Jalůvková


Učila jsem Ekologický přírodopis s Julčou Jalůvkovou. Velký problém mi dělalo, že jsem na hodinu nebyla připravena, ale učení mě bavilo. Žáci byli celkem v klidu. Zhodnotila bych výuku asi 6/10. Příště bych se víc připravila. Paní učitelkou bych být nechtěla, nemají to vůbec jednoduché. 

Kathleen Besedová