Ukončení plesové sezóny

Po velkém úspěchu akce Den bez tašek, žákovský parlament naší školy neváhal a přišel s dalším speciálním dnem. Protože se blíží konec zimy a sním také konec plesové sezóny, rozhodli jsme se s ní rozloučit také u nás. Protože žákům I. stupně jsou bližší plesy maškarní, pozvali jsme je na tento den do školy v maskách. Na druhém stupni už o maskách nemůže být ani řeč, a která mladá dívka by nevyužila šance přijít do školy naprosto legálně s patřičnou vrstvou make-upu a na pořádných podpatcích? Klukům stačí přežehlit sváteční košili a mají to bez stresu.

Ve čtvrtek 2.3. se tedy na I. stupni objevilo spousta princezen, bojovníků, superhrdinů ale nechyběl také pikaču, kečup nebo další zvláštní postavičky, které byste ve škole nečekali. Bylo možné potkat také čarodějnice, a zde musím zdůraznit, že se nejednalo o paní učitelky, které se s radostí zapojily také, ovšem žádná z nich (z celkem jasných důvodů) tuto masku nezvolilo.

Odměnou pro všechny, kdo si dali práci s vymýšlením masky, a že jich byla většina, bylo řádění ve školní družince, kde jim žáci parlamentu vymysleli krátký program se soutěžemi. Nechybělo vyhlášení nejlepší masky, které jsme šalamounsky nechali na samotných účastnících, kteří rozhodli o pěti nejzajímavějších maskách, i když zcela objektivně mohu říct, že já bych nejraději ocenila všechny.

Na II. stupni to už byla úplně jiná pohádka. Taková ta o ušmudlané holce, co se najednou promění v princeznu. Ne, že by naše žačky chodily do školy obvykle ušmudalné, ale některé prošly takovou proměnou, že bych jim tu popelku klidně věřila. K mému překvapení nepřišel nikdo k úrazu a všechny dívky zvládly pobyt na vysokých podpatcích i během další párty ve školní družince, opět s programem od svých spolužáků, doslova bez ztráty korunky. Zde se samozřejmě musel zvolit král a královna plesu, kteří se ani nenechali dlouho přemlouvat, aby zatančili v kruhu před téměř celým druhým stupněm. Součástí našeho plesu byla také velmi praktická tombola a především spousta tance.

Myslím, že se nám akce povedla . Zatím jsem neslyšela žádný negativní ohlas (a ty na sebe obvykle nenechají dlouho čekat), naopak dokonce jsem zaslechla i pochvalné poznámky. Děkuji kolegům za vstřícnost při úpravách rozvrhu, p. uč. Holubovi za hudební servis a p. uč. Gilgové za fotografické služby. Především ale děkuji členům školního parlamentu za dobrou organizaci a čím dál víc se těším na další speciální den, který si pro spolužáky naší školy připravíme.

Za žákovský parlament Zuzana Starečková