Výlet 6.B

I 6.B vyrazila s blížícími se prázdninami na školní výlet. Téměř jednohlasně třída souhlasila s návštěvou výstavy Tutanchamona v Brně, což jsme samozřejmě spojili s rychlo-prohlídkou města. Vyrazili jsme 7.6. ráno žlutým vlakem, kde jsme strávili 2 hodiny svačením a vybíjením mobilních telefonů. To bohužel nebylo zcela úspěšné, takže následoval pěší přesun ulicemi Brna s výslovným zákazem používání těchto pekelných přístrojů, kterými byla některá nejmenovaná děvčata téměř vtáhnuta, ne to bran pekelných, ale pod kola tramvaje.

Po prvním střetnutí, kterému odolala jak zasněná děvčata, tak hlasivky paní učitelky, se již naštěstí žádné další velké drama neodehrálo. S úsměvy na tváři a propocenými koly pod paží jsme dorazili k branám výstaviště, kde jsme se na následující hodiny ocitli ve starověkém Egyptu. 

Poté, co jsme se nabažili historie, odebrali jsme se svižným i méně svižným krokem na hrad Špilberk. Zde se již nedalo hovořit o propocených tričkách, ale spíše o totálnímu vyčerpání některých méně zdatných jedinců. Následující rozchod tedy spočíval buď v procházce mezi hradbami nebo svačinou a odpočinkem na lavičce.

Po načerpání energie a nabažení se výhledů na přicházející bouřku jsme seběhli na náměstí, kde proběhla prohlídka nejdůležitější brněnské pamětihodnosti McDonaldu. S plnými bříšky a plni dojmů jsme se odebrali stejným žlutým vlakem domů. Podle pohledů spokojených dětí se výlet vydařil. Snad to nebylo jen kvůli chutným hamburgerům a 4 hodinám strávených na mobilních telefonech ;). Děkuji dětem za to, že nedělaly příliš velkou ostudu a jejich rozverné chování se nevymykalo výletnickému průměru a panu Bc. Havlovi za doprovod během dne.

Za šestou třídu sepsala, natočila, nafotila a sestříhala Mgr. Zuzana Starečková