Řemeslo má zlaté dno

To, že čas ubíhá mílovými kroky, pocítí občas každý z nás. V současném období si tuto skutečnost nepochybně uvědomují rovněž žáci devátých ročníků základních škol, neboť je nejvyšší čas se správně rozhodnout ve výběru jejich budoucího povolání. Přehlídka technických oborů „Řemeslo má zlaté dno“, které se naši deváťáci 6. října zúčastnili, pomohla dosud nerozhodnutým žákům tento nesnadný úkol vyřešit. Během návštěvy Sportovní haly VOŠ v Kopřivnici, kde se prezentace uskutečnila, bylo žákům umožněno nahlédnout pod pokličku mnoha profesí, například automechanika, nástrojáře, zedníka, truhláře, mechanika… V bohatém doprovodném programu byly připraveny jednoduché úkoly, ve kterých si žáci vyzkoušeli svou manuální zručnost a schopnost k vykonávání technických profesí.

Mgr. Alena Mičkalová

Bc. Filip Havel


A jak návštěvu hodnotí sami žáci?

Lucie Školová

Myslím si, že akce byla zajímavá, zejména pro ty z nás, kteří se technickým oborům chtějí jednou věnovat. Za mne je skvělé, že se žáci mohli s těmito obory seznámit před volbou střední školy. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací a věřím, že návštěva některým spolužákům opravdu pomohla.

Lukáš Potoki

Na exkurzi se mi líbilo, že jsme si mohli spoustu věcí vyzkoušet, nejvíce mne zaujala obsluha strojních zařízení. Velmi mne také upoutala ukázka 3D tiskárny a využití laseru.