Prázdniny v ŠD

DEN ČTVRTÝ A PÁTÝ

Čtvrteční družina se celá nesla v duchu Indiánů. Probírali jsme indiánské tradice, zvyklosti, historii, zajímavosti i indiánský život v současnosti. V pátek jsme měli bojovou hru - hledání pokladu, samozřejmě jsme pořád něco tvořili, tančili, soutěžili, zpívali a hráli si (viz. foto). Podle reakcí dětí se prázdninová družina povedla.

Dita Sasynová

DEN TŘETÍ

Středeční družinkový den jsme začali tancem, tančíme s dětmi letní tanec. Poté jsme navštívili školní kuchyni, kdejsme se pokusili o výrobu domácích limonád: okurkovou a bezovou, a také jsme s dětmi vyráběli domácí želatinové medvídky s příchutí jahody.

V tělocvičně a na hřišti děti soutěžily v družstvech na body, po obědě si zahrály na zlatokopy a zlatokopky, vyrobily si šerifskou hvězdu a dostaly ocenění kovbojskou medaili, děti byly nadšené.

Dita Sasynová


DRUHÝ DEN LETNÍCH PRÁZDNIN V DRUŽINCE

Dnes 11. 7. 2023 jsme ve Studénce s dětmi navštívili dětské hřiště s brouzdalištěm a také bowling. I tento den byl ve znamení pohody, legrace a taky adrenalinu ze hry.

Ved. vychovatelka R. Šecová


PRVNÍ DEN LETNÍCH PRÁZDNIN V DRUŽINCE

V pondělí 10.7.2023 v 7.20 hod. jsme se s dětmi vydali autobusem do Bílovce, kde jsme navštívili stanici SDH. Zde na nás už čekali dva dobrovolní hasiči Roman Šec a jeho kolega Vojta. Provedli nás hasičárnou, ukázali techniku a povykládali nám o tomto náročném povolání a velkém koníčku.

Pak jsme s dětmi zašli na dětské hřiště na Radotínské ulici. Tam se děti řádně vydováděly a už nás čekalo jen občerstvení v místní cukrárně. Když byla slízaná zmrzlina, vypitá ledová tříšť, tak nás čekal přesun na místní autobusové nádraží. Ve 12.20 hod. jsme s dětmi nasedli do autobusu a vraceli se zpět do družinky, kde už na nás čekaly paní kuchařky s dobrým obědem.

Celý tento den jsme si všichni moc užili!

Závěrem bych chtěla poděkovat Romanu Šecovi a jeho kolegovi Vojtovi za krásně připravený program pro děti a také panu řidiči autobusu za zasponzorování zpáteční cesty!

Ved. vychovatelka R. Šecová

Alba z družinkového týdne jsou umístěny na školním FACEBOOKU: