8. výlet turistického kroužku

8. výlet turistického kroužku

Skoro by se chtělo zvolat – „Hurá, hurá, hurá!“ Po delší době nám totiž počasí konečně přálo a dvacetičtyřčlenná skupina turistů si užila opravdu parádní den.

Ale od počátku… Náš osmý výlet se uskutečnil 16. dubna a i když předpověď počasí nebyla nijak příznivá, byli jsme tentokrát všichni rádi, že meteorologové nepracovali na jedničku.

Hranice na Moravě nás sice brzy ráno přivítaly zataženou oblohou, místy však již prokukovala modrá místečka. Po prohlídce centra města jsme si to namířili k lázním Teplice nad Bečvou. Ty byly naším hlavním cílem.

Nejprve jsme zhlédli Hranickou propast a její kouzelné okolí. Hranická propast, jak mnozí víte, je se svou hloubkou 384 metrů druhou nejhlubší propastí na světě. Jelikož však dosud nebylo dosaženo jejího dna, chtěli jsme se o to pokusit my. Nakonec jsme tuto myšlenku opustili. Voda v jezírku totiž již od pohledu byla příliš studená a někteří z nás nejsou dostatečně dobří plavci. Svačinka v tak romantickém místě chutnala o to více, neboť se na nás sluníčko už naplno usmívalo a po mráčcích nebylo ani památky.

Naším druhým cílem byla prohlídka samotných lázní. Někteří následně trávili volný čas popíjením minerální vody, jiní pak odpočinkem u řeky Bečvy spojeným s krmením kačenek. Co si však nikdo nenechal ujít, byla ochutnávka vynikajících lázeňských oplatků. A shodli jsme se, že teplé jsou nejlepší.

Být v Teplicích nad Bečvou a nenavštívit tamní aragonitové jeskyně, by se téměř rovnalo hříchu. Během padesátiminutové prohlídky v příjemných 14 stupních jsme ušli 375 metrů a zhlédli spoustu přírodních krás.

Děti byly z návštěvy nadšeny a s chutí se pustily do dalších kilometrů. Pochod jsme krátce přerušili v krásném parku a děti se vyřádily na lanové prolézačce.

Závěrečné skotačení v hranickém aquaparku bylo bezvadným zakončením velmi podařeného dne.

Mgr. Alena Mičkalová

    

Více fotek ve fotogalerii.