6. výlet turistického kroužku

6. výlet turistického kroužku

Na další výlet se turisté naší školy vypravili tentokrát v neděli, konkrétně 21. února. Dle původní předpovědi měl být tento den polojasný s příznivou teplotou, a tak se opět přihlásilo hodně dětí. S blížícím dnem to však vypadalo, že nepojedeme nikam – byl hlášen vytrvalý déšť.

Pojedeme – nepojedeme? Značnou část dětí rodiče z pochopitelných důvodů odhlásili. Na nádraží se nás přesto sešlo patnáct – riskli jsme to a vyrazili. A dobře jsme udělali. Jednak proto, že počasí se nad námi slitovalo a byl příjemný den, jednak z důvodu, že trasa, kterou jsme si zvolili, byla pro náš oddíl premiérou. Nikdy jsme ji ještě nešli – a můžeme vřele doporučit.

Naše putování začalo v Příboru, žlutá turistická značka nás posléze vyvedla z městečka a my pokračovali malebnou přírodou do Štramberku. Jelikož je Štramberská trúba v rekonstrukci, prohlédli jsme si alespoň její okolí a poté navštívili Mini – ZOO. Po jejím zhlédnutí zamířily kroky některých z nás do místní cukrárny na plněné štramberské ucho, jiní si po skupinkách prohlédli centrum tohoto malebného městečka.

Po nezbytném nákupu Štramberských uší jsme se vydali k jeskyni Šipka, kde nám však začalo mírně pršet. Nevadí – nastěhovali jsme se i s batohy do nitra jeskyně, vytáhli svačinky a krátkou přeháňku bez újmy přečkali.

Poté jsme se přesunuli do nedaleké Kopřivnice a zaslouženě si užili skotačení v tamním krytém bazénu.

Mgr. Alena Mičkalová