1. výlet TK

 

První výlet turistického kroužku

A je to tady! Nový školní rok a s ním nabídka četných zájmových kroužků pro naše žáky. Pochopitelně že nemůže chybět kroužek sdružující děti, které mají rády pěší turistiku a poznávání naší překrásné vlasti a které se rády zdokonalí v turistických dovednostech.

V pondělí 19. září kroužky rozběhly svou činnost a již v sobotu 24. září se turisté naší školy vydali na svůj první výlet.

Do letošního roku jsme my, vedoucí, vstoupili s úmyslem co největší obměny turistických tras. Třiceti sedmičlenná skupina si to po výstupu z vlaku v Čermné ve Slezsku namířila po neznačené cestě do blízkých lesů. Naším prvním cílem byl Čermenský mlýn a díky druhému vedoucímu kroužku a jeho dovednosti práce s GPS šlo vše jak po másle. Lesní cesty nás bezchybně dovedly k vytčenému cíli.

Od Čermenského mlýna jsme pokračovali naučnou břidlicovou stezkou směrem na Budišov nad Budišovkou. Sluncem zalitá obloha umocnila malebnost tamní krajiny, špekáčky chutnaly jako vždy báječně a děti se dočkaly i své oblíbené hry „na schovávanou“.

Den se opravdu vydařil. Je skvělé, že ho tolik dětí prožilo aktivně, na čerstvém vzduchu, v krásné krajině a ve společnosti stejně naladěných kamarádů.

Mgr. Alena Mičkalová

     

Více fotek ve fotogalerii