5.vylet

5. výlet turistického kroužku

Štramberk – místo, které téměř každý z nás dobře zná. Přesto právě tam každoročně míří kroky členů našeho turistického kroužku. Je to totiž kouzelné místo, kde je stále co obdivovat.

24. ledna naše pětatřicetičlenná skupina způsobila časně ráno v tomto půvabném městečku mírný rozruch. Místní obyvatelé nechápali, proč ještě nejsme v posteli. My však nemáme na nějaké válení v posteli čas, chceme-li toho hodně vidět a celý den si užít v pohodě.

Naším prvním cílem byla pohádková jeskyně Šipka. Po zhlédnutí jejích prostor a první svačině jsme se vydali do míst, která jsme s kroužkem dosud nenavštívili. V Národním sadu jsme obdivovali tamní krásnou krajinu a poznávali busty významných osobností našich dějin.

Poté jsme prošli historickým jádrem městečka na náměstí, kde jsme nemohli minout místní cukrárnu. Pochopitelně jsme také nakoupili známou pochoutku – Štramberské uši.

Na náměstí jsme se dle zájmu dětí na chvíli rozdělili. Jedni si šli prohlédnout Mini-ZOO, další děti pokračovaly po schodech s cílem vystoupit na Trúbu. Tam jsme se posléze opět spojili a po nutném doplnění kalorií pokračovali přes Bílou horu do Kopřivnice. Cestou jsme obdivovali Váňův kámen a jiné

přírodní úkazy. Kouzelnou atmosféru dokreslovaly ojíněné stromy a lehce poletující sníh.

Trasa do Kopřivnice uběhla, k radosti dětí, neskutečně rychle a my se ocitli v kopřivnickém krytém bazénu.

Na tuto část výletu se děti těšily pochopitelně snad nejvíce.

Co dodat závěrem? Snad jen to, že jsme si všichni bezvadně užili celý den. A děti už se těší na další výlet. Kam to bude? Nechte se překvapit.

                                                                                                                      Mgr. Alena Mičkalová