Na výletě za zážitky

Dne 31. 1. v den pololetních prázdnin byla družinka otevřena od 6:00 do 14:00 hod.

V 7:00 hod ráno jsme vyjeli autobusem do Nového Jičína, kde jsme měli domluvený moc hezký a zajímavý program v Návštěvnickém centru, které se nachází na Masarykově náměstí v rekonstruovaném domě U Laudona.U tohoto domu na nás čekala také naše paní ředitelka s malým Ríšou. Využili jsme příležitosti zhlédnout dvě expozice – Expozici klobouků a Expozici generála Laudona.

Expozice klobouků byla rozdělena do třech částí:

1. část – TECHNOLOGIE VÝROBNÍHO PROCESU – od králíka po klobouk

Děti se postupně seznámily s technologickým procesem výroby klobouků. Na vlastní kůži si vyzkoušely proměnu materiálu v určitých fázích zpracování a také se mohly podívat na sérii pohádek Boba a Bobka.

2. část – WORKSHOP

Zde si děti ověřily vlastní tvořivost a výtvarné nadání. Dostaly malý klobouček, který si mohly nazdobit dle svých představ. Každé dítě si tak vyrobilo svůj vlastní originální suvenýr.

3. část – ZKOUŠÍRNA

Tato závěrečná část děti moc nadchla. Byl to doslova ráj klobouků, čepic a doplňků, které si mohly vyzkoušet. Chlapci i děvčata si vybírali ty nejslušivější modely.


V Expozici generála Laudona jsme se dozvěděli, že právě zde zemřel generál Laudon, a proto se tento dům stal místem památky tohoto lidového vojevůdce.

Expozice byla rozdělena do sedmi místností:

1. Dětství a mládí Laudona

2. Sedmiletá válka

3. Dětská herna

4. Turecká tažení

5. Výstavní místnost

6. Úmrtní pokoj

7. Přednáškový sál


Všechny místnosti byly opravdu moc zajímavé a děti se dozvěděly spoustu nových a obohacujících informací. Na závěr děti obdržely od paní průvodkyně drobný dárek v podobě skládanky Boba a Bobka. Po návratu z výletu si děti pochutnaly na výborném obědě a zbytek dne již trávily v prostorách družinky, kde jsme hráli na schovávanou, vybíjenou a také jsme společně zažehlovali korálky. Na nudu nebyl vůbec čas a podle fotografií snadno poznáte, jak jsme si společně celý den s dětmi užili.

Závěrem bych chtěla poděkovat všem zúčastněným za jejich opravdu vzorné a bezproblémové chování.

Vedoucí vychovatelka Radka Šecová