Ve florbale jsou nejlepší v okrese starší chlapci ze ZŠ Butovické

Ve středu 24. května jsme jako vítězové okrskového kola odjeli odhodláni bojovat o vítězství v okresním finále, které se uskutečnilo ve sportovní hale Masarykova gymnázia v Příboře. Již před turnajem jsem předpokládal, že kluci by mohli pomýšlet hodně vysoko, protože jsme v týmu měli spoustu kluků, kteří hráli nebo stále hrají závodně florbal, hokej nebo fotbal a většina z nich chodí i do kroužku florbalu při naší škole. Hned na úvod turnaje jsme dostali kluky z místního gymnázia, což byl jediný soupeř, který nás herně potrápil a při našem vedení 5:2 jsme dovolili výsledek dorovnat a tento zápas nakonec zakončit remízou 5:5. Poté už přišly jen výhry, a to 2:0 nad Novým Jičínem ZŠ Komenského, 4:1 nad Kunínem a v posledním zápase 2:0 nad Lichnovem. V posledních minutách už kluci soupeři nepůjčili míček a přesnými nahrávkami, nabíháním a kombinacemi oslavili svou vydařenou cestu turnajem a stali se zaslouženě nejlepším týmem okresu Nový Jičín pro školní rok 2022/2023. 

Závěrem bych rád klukům poděkoval za úspěšnou reprezentaci naší školy nejen v tomto roce, ale i ve všech předchozích, protože se opravdu jednalo o sportovně velmi silný ročník, který měl v sobě týmového ducha a opakovaně předváděl výborné výkony nejen ve florbale, ale také ve futsale, fotbale, lyžování i atletice. Kluci, velké díky.


Na fotografii stojící zleva: Alex Stachovič, Adam Neubauer, Alex Tomšů, Honza Neubauer, Filip Bílek, Matěj Vlk, Lukáš Horváth

dolní řada: Lukáš Jurek a brankář Honza Mlýnský


Za ZŠ Butovická, Studénka  Mgr. Jan Neubauer