Čarodějnické odpoledne

Konec dubna je tradičně spojován s pálením čarodějnic a tak si v pátek 28.4. žákovský parlament naší školy přichystal pro své mladší spolužáky čarovné odpoledne.

Ve 14:30 se tedy žáci školní družinky pustili do plnění úkolů na školní zahradě. Za každý z nich získali razítko do čarodějné kartičky a poté co obešli všech dvanáct stanovišť a vlastnoručně si vyrobili malou čarodějnici, dostali diplom a drobnou odměnu. Úkoly byly různé od těch pohybových, které otestovaly ohebnost, mrštnost či rychlost mladších žáků až po ty, kde bylo nutné použít hlavu. Nechyběla čarodějná šifra, hádanky nebo vymýšlení vlastních zaklínadel. Během celé akce žáci parlamentu pečlivě vybírali nejkrásnější čarodějnici a čaroděje, ale protože se nám děti rozutekly již během programu dozví se o výhercích až během toho týdne .

Děkuji žákovskému parlamentu za přichystání krásné akce, která se povedla nejen díky tomu, že přičarovali po dlouhé době slunečné odpoledne a více než padesát účastníků, ale především proto, že nachystali zajímavé úkoly a vše zvládli také na místě zorganizovat. Nezapomněli ani na úklid zahrady a pomoc po odchodu nejmenších čarodějnic a čarodějníků.

Těším se na další společnou akci.

Zuzana Starečková, koordinátorka žákovského parlamentu