2. ochutnávka 1. třídy

Dne 14. března proběhla v naší škole druhá a zároveň poslední Ochutnávka 1. třídy. Stejně jako minule přišla spousta dětí, ba co víc, i několik nových tváří. Přivítala nás usměvavá paní ředitelka a poté iniciativu převzala paní učitelka Zuzka s výukou angličtiny. Děti si zopakovaly, co se minule naučily a poté pokračovaly se dvěma novými slovíčky: big and little. Takže teď už ví, že pejsek může být "big dog" a kočička "little cat". Naši nejmenší žáčci mají možnost již od první třídy navštěvovat kroužek angličtiny, který se vyučuje pomocí metody Helen Doron, na což má paní učitelka Zuzka speciální certifikaci.

Poté si slovo vzala, většině dětem již známá, paní učitelka Alenka alias "Myška". 🙂 Pokud děti nezapomněly úkol z minulé hodiny doma, dostaly svou první jedničku s hvězdičkou. To bylo radosti! Ještě tady ani nechodím a už dostávám jedničky? Paráda! Pokračovalo se ukázkou matematiky, která se v naší škole vyučuje metodou profesora Hejného. Ale nebojte se, milí rodiče, není to nic, co by naše děti nezvládly. Právě naopak. Navíc je učivo doplňováno prvky klasické matematiky. Děti tedy počítaly, vybarvovaly, skládaly kostky... no bylo toho víc než dost. 

Písničkou se zakončila druhá Ochutnávka a teď už se jen připravit na zápis do 1. třídy. Ten v naší škole proběhne 4. dubna od 13 - 17 hodin. Pokud se k nám zapíše 30 a více dětí, s radostí pro ně otevřeme první třídy dvě. Tak na viděnou, předškoláčci, budeme se na vás u zápisu těšit! 🙂 

Maminka budoucího prvňáčka a učitelka 4. třídy 

Sabina Šeděnková