6. výlet turistického kroužku

11. února začaly tolik očekávané jarní prázdniny. Členové turistického kroužku, které neschvátila viróza nebo kteří neodjeli na rodinnou lyžovačku, se tento den vypravili na svůj další výlet. Nebylo nás tentokrát mnoho, celý den byl ale parádní a moc jsme si ho užili.

Návštěva pohádkově krásného Štramberku začala prohlídkou světoznámé jeskyně Šipka. Poté následovala procházka Národním sadem, kde děti nejenže obdivovaly nádhernou sněhem přikrytou krajinu, ale rovněž poznávaly tamní sochy velikánů našich dějin. Po prohlídce malebného městečka a nezbytném nákupu skvělých „Štramberských uší“ jsme absolvovali poutavou komentovanou prohlídku v Mini Zoo a obdivovali nejen četná akvarijní a terarijní zvířata, ale i odvážlivce z našich řad, kteří využili možnosti přímého kontaktu s hadím exemplářem.

Pravděpodobně největší zážitek však pro nás všechny znamenal štramberský masopust. Pochopitelně největším tahákem byl maškarní rej, jehož součástí jsme se s nadšením stali. Pravda, množstvím kilometrů se tentokrát chlubit nemůžeme. Sdělíme-li však, že naše nožky našlapaly 22 224 kroků, jistě budete souhlasit, že následné koupání v kopřivnickém krytém bazénu bylo zcela zasloužené.

Mgr. Alena Mičkalová

Daniel Janečka